• Tämä on teille arvon markkinavieraat!

    13.8.2022 ei ole mitään syytä olla suuntaamatta Emäpitäjään – Liminkaan!

   Vanhassa Limingassa pidettävillä Suur-Limingan markkinoilla, Niittypäivillä sekä Lasten Maaseutunäyttelyssä on luvassa mahtavaa markkinahumua, emäpitäjän kulttuuria ja aikansa suuria taitelijoita sekä vaikuttajia.
   Tapahtuman juontaa 1600-luvun taitteessa vaikuttanut suurmies, nuijasotapäällikkö Hannu Krankka (Sauli Pahkasalo).
   Pääset tutustumaan taidekoulun tiloihin markkinoiden ajan, sillä  perinteikäs ja arvostettu Limingan Taidekoulu avaa ovensa markkinavieraille.

   Markkinoille pääsee Oulusta myös Lättähatulla! Aikataulu ja lisätiedot www.porha.fi
   Museoalueen markkinahumussa on myytävänä käsitöitä, keramiikkaa, puutöitä, taidetta ja ruokatuotteita. Tarjolla on myös kahvia ja ruokaa.

   Päivä huipentuu Nuorisoseuralla pidettäviin iltamiin, joissa tanssitaan pelimannimusiikin tahtiin  Nopen ja Tallareiden kera. Varaa lippusi ennakkoon www.tiketti.fi

   Limingan Yrittäjät tarjoavat lapsille ilmaista hattaraa. Museoalueella on myös kahvila, josta voi ostaa kahvia, virvokkeita sekä suolaista ja makeaa.
   Markkina-alueella on myös isompaan nälkään tarjontaa.

   Lapsille museoalueella on pientä maksua vastaan poniajelua.

   Vilho Lammen jalanjäljille voi solahtaa maksuttomissa taidetyöpajoissa.

   Vaikuttava taidetta tarjoillaan Vilho Lampi-museossa, jossa voit maksutta tutustua Vilho Lammen teoksista koostuvaan näyttelyyn sekä taidekoulun opiskelijoiden Vilho Lampi  -aiheisiin töihin.

   Museoalueella on myös aikakautensa suuren oopperalaulaja (1856-1916) Abraham Ojanperän Aappola-museo on avoinna.

   Lasten maaseutunäyttelyn järjestää Limingan 4H. Näyttelyssä tutustut maaseutuun monipuolisesti: eläimistä koneisiin ja kestävään kehitykseen. Alueella on toimintapisteitä, joissa pääset oppimaan tekemällä. Varaa mukaan muutamia kolikkoja ongintaa ja muutamia maksullisia toimintarasteja varten.

   LC Liminka-Liminganlahti järjestää perinteiset Niittypäivät ja Viikateniiton 29. MM-kisat. Vielä ehdit ilmoittautua, uskallatko?

   10 – 10.45 ilmoittautuminen
   11.00 Niittypäivän avaus
   11.15 henkilökohtainen kilpailu
   11.45 joukkuekilpailu
   14.00 palkintojen jako

   Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy, mutta varaa mukaan käteistä rahaa markkinakojuihin, ruokaan ja ongintaan.